Йоркширски териер

Йоркширски териер

Йоркширските териери са малка порода кучета с дълга и мека космена покривка. Напоследък започват да стават едни от най - желаните домашни любимци. Те са малки, практични и компактни.

Някои йоркширски териери могат да бъдат много упорити, но ако ги обучите правилно те могат да бъдат и много послушни и да изпълняват командите ви. Те се учат много бързо и с голяма страст. Всъщност те са една от най - конкурентните породи кучета, когато става въпрос за спортни изяви и киноложки изложби. Те са независими, самоуверени и много ентусиазирани.

Една от господстващите страни в характера на йоркширските териери е тяхната самоувереност. Те се чувстват спокойно да живеят в едно голямо семейство, тъй като са способни да привличат вниманието върху себе си. Те са кучета, които търсят внимание от всеки член на семейството  и обожават да бъдат забелязвани.

Йоркширите се разбират много добре с други хора и кучета, ако бъдат социализирани подходящо още докато са малки. Въпреки това понякога имат склонност да пазят прекалено много стопаните си и това може да доведе до агресия спрямо други хора. Стопаните трябва да предприемат мерки, ако забележат подобно поведение, защото с времето нещата могат да се влошат.

Йоркитата са много самоуверени и често си съперничат с по - големите породи кучета. Те не се поколебават да влязат в битка с по-големи породи кучета. Те имат много нисък праг на търпимост и са доста взискателни.

Хората, които нямат много опит с кучетата могат да имат проблеми, когато трябва да ги разхождат на каишка. Ако им се оставите те ще започнат да доминират над вас и "да ви водят за носа".

Към статията: Йоркширски териер

прегледи 1233

Препоръчани продукти

Коментари за Йоркширски териер

  1. 1.

    imame jorkširka jemnogo ziva postojanno iska da si igraje .naistina skača na golemi kučeta bez strah.v momenta tarsja mazki jorkšir okolo 4 godišen da ja pusnem. telefon za vrzka 00420 773 559 279 čehija .RUSKO ANDONOV

  2. 2.

    До 1. betina - За по-голяма видимост ви съветваме да пуснете обява в нашата секция, за която дори не е нужна регистрация.

    http://zooobqvi.baubau.bg/добави